Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Przyprawy do ryb oraz kurczaka powinno się dobierać z rozwagą, stosując proste mieszanki. Ryba bez żadnych dodatków wyróżnia się słonawym smakiem, który warto przełamać w zależności od upodobań odrobiną pikanterii (np. pieprz, cząber), słodyczy (np. sok z pomarańczy, słodka papryka), czy kwaskowatości (sok z cytryny, czosnek). Natomiast mięso z kurczaka to najczęściej przyrządzany rodzaj drobiu, królujący w polskich domach. Popularność zdobyło dzięki możliwości przyrządzenia na tysiące sposobów: na słodko, na wytrawnie, na parze, na patelni, w piekarniki, na grillu.
Gyros jest daniem występującym w kuchni tureckiej, greckiej oraz arabskiej. Ogromną rolę przy tworzeniu smaku potrawy odgrywają przyprawy. Starannie dobrane oraz odpowiednio wydzielone zapewniają niezwykłe doznania smakowe.
Niezdecydowanym oraz początkującym polecamy korzystanie z gotowych mieszanek przypraw.